Birinci Kadınlar Kahvaltı Günleri: 8 Mart Kadınlar gününüz kutlu olsun 05 Mart 2015

Birinci Kadınlar Kahvaltı Günleri: 8 Mart Kadınlar gününüz kutlu olsun

Cansızoğu Vakfı Kadınları 8 Mart 2015'de Vakıf lokalinde saat 11 de Kahvaltıda buluşacaktır

Cansızoğu Vakfı Kadınları 8 Mart Kadınlar GünüMesajı:

Cansızoğlu Vakfı Yönetimi olarak Dünya Kadınlar Gününüzü samimi duygularımızla kutluyoruz.

8 Mart 1857'de Amerika'da kırk bin dokuma işçisi kadın daha iyi çalışma koşulları için tekstil fabrikasında greve başlamıştır. Polisin işçilere saldırması ve arkasından da çıkan yangında 129 kadın işçi can vermiştir. Bu günün anısına dünyada değişik ülkelerde 1910'dan itibaren Kadınlar Günü kutlanmaya başlanmıştır.

Biz de, sevgili Peygamberimizin dediği gibi "Cennet annelerin ayakları altındadır" sözünün muhatabı olan tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz. Sevgili Peygamberim hanımlara karşı daima sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayış göstermiş, bırakın dövmeyi; hanımlara karşı hiçbir zaman kaba davranmamış; hep güler yüzlü olmuştur. Dolayısıyla Peygamberimizin hanımlara karşı gösterdiği bu tavır, hepimiz için örnek olmalıdır.

Cumhuriyetimizin bu gün ki duruma gelmesinde önemli bir yeri alan kadınlarımız, kendilerine bunca şiddete rağmen toplumdaki görevini hiçbir fedakarlıktan çekinmeden yerine getirmiş ve çağdaş Türkiye’nin oluşmasında emeğini esirgememiştir. Kadınlarımıza karşı yapılan muamele maalesef gelişmiş ülkelerin çok gerisindedir. Bu durum Atatürk tarafından şu veciz ifadesinde belirtilmiştir: “Bizim sosyal toplumumuzun başarısızlığının sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgisizlikten ileri gelmektedir. Yaşamak demek faaliyet demektir. Bundan dolayı bir sosyal toplumun bir organı faaliyette bulunurken diğer bir organı işlemezse o sosyal toplum felçlidir." Atatürk'ün de dediği gibi kadınına önem vermeyen ve onu eşiti olarak görmeyen toplum felçli gibidir". Bir toplum, kadınının sosyal hayata iştirak etmesini engellerse, o toplum yarı yarıya zayıflar. Bu iki, iki daha 4 eder hesabı kadar açıktır. Atasözünde ifade edildiği gibi "Bir elin nesi var iki elin sesi var". Bizim toplumumuzun başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdan dolayı tek elli kalmasıdır.

Cumhuriyetimizin yarısını oluşturan kadınlarımızın Kadınlar Günü Kutlu olsun.

Cansızoğlu Vakfı Yönetim Kurulu